Göz İçi Lensler Antalya
Göz içi lensler Antalya, her iki gözde de doğal olarak bulunan ancak zarar görmüş olan lenslerin yerine takılan, gelişmiş, yapay dokulardır. Bu lensler, bazı durumlarda doğal lenslerde herhangi bir zarar gelişmemiş olsa bile kırma kusurlarını ortadan kaldırmak için de doğal lenslerin yerine yerleştirilebilirler. Göz içerisinde yer alan doğal lensler, dış ortamdaki bir cisimden yansıyarak gelen ışık demetleri ile etkileşime giren ilk iki göz dokusundan biridir. Bu lenslerin görevi, bahsi geçen ışık demetlerinin algılanmak ve beyne iletilmek üzere retina üzerine düşmesini sağlamaktır. Ancak bazı durumlarda lenslerde meydana gelen matlaşma, dış ortamdan gelen ışık demetlerinin yeterince verimli bir şekilde retinaya ulaştırılmasını engelleyebilir.
Bazı durumlarda ise korneada ve mercekte kırılan ışık demetleri bahsi geçen dokulardaki düzensizlikler nedeniyle retinanın önüne veya arkasına düşebilir. Bu da kırma kusurlarına, dolayısıyla da kişinin çevresini bulanık görmesine neden olur. Bahsi geçen her iki durum da göz içi lensler ile tedavi edilebilmektedir. Yazımızın devamında ‘’Göz içi mercekler neden kullanılır?’’, ‘’Göz içi merceklerin faydaları nelerdir?’’, ‘’Göz içi merekler tehlikeli mi?’’ ve ‘’Göz içi mercek tedavisi ne kadar sürer?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Antalya göz içi lens tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.
Göz İçi Lens Nedir?
Göz içi lens, korneanın altında yer alan doğal göz merceğinin yerine yerleştirilen ve böylece bireyin yaşadığı görme problemlerini ortadan kaldıran, yapay dokudur. Göz içi lenslerin pek çok türü vardır. Göz içi lenslerden bazıları tek odaklıdır, yalnızca tek bir mesafeyi net bir şekilde gösterirler. Bazıları çift odaklıdır ve hem uzağı hem de yakını net bir şekilde görmeye yararlar. Bazıları ise üç odaklıdır ve tüm uzaklıkları net bir şekilde görmeye yardımcı olurlar. Bu üç odaklı lensler genellikle akıllı göz içi lensler olarak bilinirler.
Göz İçi Lens Neden Kullanılır?
Göz içi lensler şu gibi amaçlarla kullanılabilirler:
- Miyopi, astigmatizm ve hipermetropi gibi kırma kusurlarının yol açtığı bulanık görme sorununu, herhangi bir yardımcı araca (gözlük vs.) gerek kalmadan ortadan kaldırmak.
- Katarakt hastalarında, göz içi doğal lensteki matlaşma sonucu bireyin yaşadığı gölgeli görme, görüş yetisinde azalma ve bulanık görme gibi sorunları ortadan kaldırmak. Gözdeki doğal, matlaşmış olan lensi, yeni ve ışık geçirgenliği yüksek lensle değiştirmek.
Göz içi lensler bu gibi nedenlerle kullanılabilir.
Göz İçi Lens Hangi Hastalıklarda Kullanılır?
Göz içi lensler şu gibi hastalıklar ve durumlarda kullanılabilir:
- Miyopi.
- Hipermetropi.
- Astigmatizm.
- Katarakt hastalığı.
- Göz travmaları.
Kalın bir korneaya sahip olan ve bu yüzden de kırma kusurları için lazer tedavisi yaptıramayan bireylere de göz içi lens tedavisi uygulanabilir.
Göz İçi Lenslerin Avantajları Nelerdir?
Göz içi lenslerin avantajları arasında şunlar yer alır:
- Ağrısız bir operasyonla takılırlar.
- Kırma kusurlarının ve kataraktın tedavisinde son derece etkilidirler.
- Hasta için zahmetli bir kullanım sunmazlar, bir defa takılırlar ve sonrasında takılıp çıkarılmazlar.
- Uzun bir kullanım ömürleri vardır bazı durumlarda 20 yıl kadar bazı durumlarda ise ömür boyu güvenle kullanılabilirler.
- İyileşme süreleri son derece kısadır.
- Hasta göz içi lens tedavisi sayesinde yaşamının geri kalanında gözlük veya kontakt lens kullanmak zorunda kalmaz.
- Hastanede kalmayı gerektirmezler.
Göz içi lenslerin avantajları bu şekilde sıralanabilir.
Göz İçi Lensler Antalya Ne Kadar Sürede Takılır?
Göz içi lens tedavisinin süresi yarım saatten kısadır. Çoğu zaman planlanan işlemlerin tamamı, göz hastalıkları doktoru tarafından 15 ila 20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanmış olur.
Göz İçi Lensler Nasıl Takılır?
Göz içi lens tedavisi sırasında ilk olarak hedef göze anestezi etkili damla uygulanır. Diğer göze herhangi bir işlem yapılmaz. Damlanın etkisi başladıktan sonra ise kornea olarak bilinen göz dokusuna boyutu 2 milimetre civarında olan bir kesi atılır. Bu kesi yolu ile doğal lense ulaşılır. Doğal lens özel bir yöntemle, çevre dokulara zarar verilmeden sıvılaştırılır ve bölgeden tahliye edilir. Doğal lensin bulunduğu yere de göz içi lens yerleştirilir ve tedavi son bulur. Bu işlemler, tedavinin yapıldığı ilk gözün sargıları çıktıktan sonra diğer göze de uygulanır.
Göz İçi Lens Sonrası Bulanık Görme Olur Mu?
Göz içi lens tedavisi sonrası bulanık görme sorunu yaşanabilir. Hastalar çevrelerini, özellikle de yakın mesafeleri bir süre bulanık görebilirler. Ancak bu şikayet geçicidir. Hastanın görüşü günler içerisinde, kendiliğinden netleşir ve bulanık görme sorunu ortadan kalkar.
Antalya Göz İçi Lens Fiyatları 2024
Antalya göz içi lens fiyatları ve göz içi mercek ücreti gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Elif Betül Türkoğlu Şen ile iletişime geçebilirsiniz.